Overthinking چیست؟
22 فوریه 2024
روانشناس یا روانپزشک؟
29 فوریه 2024

علائم بیش فعالی در بزرگسالان

شناخت علائم بیش فعالی در بزرگسالان از آنجا حایز اهمیت است که اگر فرد بزرگسال دارای بیماری بیش فعالی باشد، مخاطرات بسیاری اعم از اخراج از محیط کار ، عدم توانایی در برقراری رابطه درست با همسر و خانواده، گرایش شدید به اعتیاد و … را خواهد داشت. علائم بیش فعالی در بزرگسالان از دوران کودکی در این افراد به شکلی متفاوت وجود داشته اند و فقط تشخیص داده نشده اند. با بالا رفتن سن، از آنجا که فرد نقش های متفاوتی را در اجتماع می پذیرد، این بیماری نیز خود را به اشکال مختلف در زندگی خصوصی و اجتماعی وی نمایان می سازد. از اینرو شناخت علایم بیش فعالی در بزرگسالان از اهمیت زیادی برخوردار است و افراد با شناختن نشانه های بیش فعالی در بزرگسالان میتوانند به درمان آن روی آورند و خود و خانواده خود را از گزند این بیماری در امان سازند.

با این مقدمه حال به معرفی ۱۳ مورد از علائم بیش فعالی در بزرگسالان خواهیم پرداخت و این علایم را تک به تک تحلیل خواهیم نمود. بگذارید در ابتدا اعلام کنیم که روش های درمان بیش فعالی در دنیا به سه روش درمان با لورتا نوروفیدبک، دارو درمانی و رفتار درمانی شناخته میشود و از میان این روشهای درمانی، تنها روش درمان موثر در کوتاه مدت که بدون دارو و عوارض و بستری شدن است روش درمان بیش فعالی در بزرگسالان با لورتا است. این روش درمان پیشرفته فرد بیمار را درکمتر از سه ماه با استفاده از تکنولوژی فوق پیشرفته لورتا برای همیشه درمان می نماید.

در این روش پس از شناسایی علایم بیش فعالی در بزرگسالان توسط روانشناسان متبحر، در تقریبا سی جلسه، درحالی که فرد بر روی صندلی مخصوص نشسته و تجهیزات فوق پیشرفته، عملکرد مغز وی را مونیتورینگ و بهبود می بخشند، درمان می گردد. در این روش بدون بستری و جراحی و دارو برای همیشه میتوان از شر بیماری بیش فعالی بزرگسالان و اختلالات آن رها شد.

۱ – یکی از علائم بیش فعالی در بزرگسالان این است که غالبا مطابق دستورالعمل و شیوه ها حرکت نمی کنند.
اختلال بیش فعالی فقط به کودکان محدود نمی شود و ۳۰ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا، علائم بیش فعالی را در بزرگسالی نیز تجربه می کنند. علاوه بر این، افرادی که هرگز در کودکی اختلالشان تشخیص داده نشده است، ممکن است در بزرگسالی علائم واضح تری پیدا کنند و این علائم باعث ایجاد مشکل در شغل یا روابطشان شوند. بسیاری از بزرگسالان متوجه نیستند که به ADHD مبتلا هستند و در مورد اینکه چرا اهداف آنها محقق نمی شود پریشان می شوند. بیمار مبتلا به بیش فعالی در پیروی از دستورالعمل ها و شیوه های یک برنامه ریزی شغلی و یا شخصی با مشکل مواجه است و این مشکل باعث اخراج از محیط کار و یا جرائم اجتماعی و قانونی برای فرد می گردد. این فرد در اجرای برنامه ریزی زندگی شخصی نیز به همینگونه با مشکل مواجه است.

۲- یکی دیگر از نشانه های بیش فعالی در بزرگسالان اجرای دیر هنگام وظایف و کارهای محوله به ایشان است.
یکی دیگر از علائم بیش فعالی در بزرگسالان در یک کلام تاخیر در انجام امور محوله به ایشان است . غالبا در دقیقه ۹۰ به انجام امور می پردازند .ADHD در بزرگسالان الگوی کمی متفاوت از کودکان را دنبال می کند. بزرگسالان ممکن است به طور مزمن برای انجام وظایف کاری یا حضور در رویدادهای مهم تأخیر داشته باشند. بزرگسالان ممکن است متوجه شوند که تأخیر آنها باعث تضعیف اعتبار و اهداف خود یا گروه میشود ولیکن در انجام به موقع کار باز کوتاهی کرده و گویی ناتوانند.

۳- یکی دیگر از علائم ADHD در بزرگسالان رانندگی پر خطر با وسایل نقلیه است.
یکی از ویژگی های برجسته اختلال بیش فعالی، دشواری در حفظ تمرکز ذهن بیمار در حین انجام وظیفه است. این نوجوانان و بزرگسالان هنگامی که پشت فرمان یک وسیله نقلیه هستند، دردسر ایجاد می کند. مطالعات نشان می دهد که افراد مبتلا به بیش فعالی در رانندگی سرعت بیشتری دارند و قوانین و مقررات رانندگی را کمتر رعایت میکنند و در نتیجه تصادف زیادی میکنند و اعتبار خود را در امر رانندگی وسایل نقلیه نزد دیگران و قانون از دست می دهند. عدم حفظ احتیاط در رانندگی نیز یکی دیگر از نشانه ها و علائم بیش فعالی در بزرگسالان است.

۴- حواس پرتی نیز نیز از نشانه های بیش فعالی در بزرگسالان است.
بزرگسالان مبتلا به ADHD ممکن است در اولویت بندی، شروع و پایان کار مشکلی داشته باشند. آنها بی نظم، بی قرار و به راحتی حواسشان را پرت می کنند. برخی از افراد مبتلا به بیش فعالی در هنگام خواندن متون نیز مشکل عدم تمرکز دارند. عدم توانایی در تمرکز و پیگیری وظایف فرد بیمار می تواند مشاغل، فرصت ها و روابط اجتماعی فرد را از بین ببرد و یا با آسیب شدید مواجه سازد.

۵- از دیگر علائم بیش فعالی در بزرگسالان انجام رفتارهای انفجاری است.
رفتار های انفجاری یکی دیگر از علائم بیش فعالی در بزرگسالان است. این افراد ممکن است در کنترل خود مشکل داشته باشند. منظور از کنترل بر خود، کنترل بر احساسات و هیجانات شخص در مواجهه با موقعیت های مختلف اجتماعی زندگی فرد است. عدم کنترل فرد بر احساسات و هیجانات می تواند منجر به اختلالات و مشکلات زیر شود:

مشکل در کنترل خشم
رفتارهای تکانشی
رفتارهای بی ادبانه یا توهین آمیز و انفجاری
۶- یکی دیگر از علایم بیش فعالی تمرکز شدید شخص بیمار بر روی مسائل مورد علاقه وی است.
بعضی از این افراد می توانند تمرکز زیادی بر روی چیزهایی که از آنها لذت می برند یا جالب می بینند داشته باشند. توانایی بیش از حد در تمرکز بر موضوعی خاص در افراد یکی از علائم بیش فعالی بزرگسالان است. آنها برای توجه به وظایف معمول که آنها را خسته می کند بسیار تلاش می کنند ولی از تمرکز کردن حین انجام آنها ناتوانند. مشکل این است که بسیاری از کارهای لازم برای موفقیت در زندگی روزمره کسل کننده هستند. از تهیه لیست مواد غذایی گرفته تا پر کردن اسناد و فرم ها در محل کار. افراد مبتلا به ADHD تمایل دارند کارهای خسته کننده را انجام نداده و در عوض در انجام فعالیت های لذت بخش زیاده روی نمایند.

۷- یکی دیگر از نشانه های بیش فعالی پرداختن به کارهای کم اهمیت در مسئولیت های چند وظیفه ای است.
اکثر افراد در زندگی روزمره کنونی به پیام های متنی، ایمیل، تماس ها و محیط کار سریع پاسخ می دهند، بدون آنکه از مسئولیت و وظایف اصلی خود منحرف شوند. اگرچه همه اینها ممکن است باعث حواس پرتی شود، اما بیشتر مردم موفق می شوند که بر مسئولیت های مهم تمرکز کنند. در افراد مبتلا به ADHD، عوامل حواس پرتی در انجام کارهای حیاتی در خانه و محل کار اختلال ایجاد می کنند. فرد بزرگسال با علائم بیش فعالی غالبا با انجام هریک از این امور از کار اصلی منحرف شده و بیشتر زمان خود را در انجام کارهای فرعی میگذراند. به همین دلیل، غالبا کارهای خود را در دقیقه نود به اتمام میرساند و از برنامه عقب می ماند و یا کار خود را ناتمام رها میکند.

۸- کم توجهی ناشی از بیش فعالی
حواس پرتی و عدم توجه یکی دیگر از نشانه های بیش فعالی در بزرگسالان است ولیکن این اختلال فقط در بیماری بیش فعالی وجود ندارد. اگر غالباً بی قرار هستید و در تمرکز مشکل دارید، به این نتیجه نرسید که به بیش فعالی مبتلا هستید. این علائم در سایر بیماری ها نیز شایع است. تمرکز ضعیف نشانه کلاسیک افسردگی است. بی قراری یا اضطراب می تواند نشان دهنده پرکاری تیروئید یا اختلال اضطراب باشد. پزشک شما بررسی خواهد کرد که آیا این شرایط به دلیل علائم بیش فعالی در بزرگسالان است و یا به دلیل بیماری های دیگری همچون افسردگی ایجاد شده است.

۹- گرایش شدید به مصرف سیگار، الکل و یا مواد مخدر یکی دیگر از علائم بیش فعالی در بزرگسالان است.
در افراد مبتلا به بیش فعالی، مواد شیمیایی مغزی به نام انتقال دهنده های عصبی در مناطقی از مغز که توجه را کنترل می کنند، فعالیت کمتری دارند. محققان دقیقاً نمی دانند چه عواملی باعث ایجاد این عدم تعادل شیمیایی می شود، اما فکر می کنند ژن ها می توانند در این امر نقش داشته باشند، زیرا ADHD اغلب در خانواده ها به صورت موروثی وجود دارد. نتایج مطالعات در مورد بیش فعالی نشان میدهد که عمده افراد بیش فعال، قبل از تولد در معرض دود سیگار، الکل و یا مواد مخدر بوده اند از اینرو در بزرگسالی نیز گرایش زیادی به مصرف مواد اعتیاد آور از خود نشان میدهند.

۱۰- تنوع گرایی نیز یکی دیگر از علائم بیش فعالی در بزرگسالان است.
یک مزیت که باعث ایجاد صفات کمال گرایی و جستجوگری در اشخاص است تنوع گرایی است. این تنوع گرایی یکی از علائم بیش فعالی در بزرگسالان می باشد در حالیکه بیشتر قبایل و عشایر جهان با این مزیت توانسته اند بقا خود را تضمین نمایند، امروزه این صفات باعث رها کردن شغل و محل زندگی افراد بیش فعال و مشکلات عدیده اجتماعی برای ایشان میگردد. محققان تصور می کنند ویژگی هایی مانند رفتار تکانشی، جستجوی تازگی و غیرقابل پیش بینی بودن، ممکن است به عشایر در پیگیری مواد غذایی و سایر منابع حیاتی کمک کند. ولیکن این مزیت برای عشایر میتواند در زندگی یک کارمند پشت میز نشین چالشی بزرگ باشد و باعث اخراج مداوم وی از محیط کار و دانشگاه شود.

۱۱- شیطنت بیش از حد فرد در دوران کودکی یکی دیگر از علائم بیش فعالی در بزرگسالان است.
بسیاری از بزرگسالان تا زمانی که در حل مشکل افراد دیگر مانند اضطراب یا افسردگی یا بیش فعالی درگیر نشوند و مطالعه نکنند، نمی فهمند که بیش فعالی دارند. بررسی ها نشان میدهد که مقصر در درگیری های کلامی و بحثی، انجام عادت های نامناسب، مشکلات در محل کار یا درگیری های زناشویی اغلب بزرگسال دچار بیش فعالی است. برای تأیید این بیماری یکی دیگر از نشانه ها و علائم بیش فعالی در بزرگسالان آن است که عمدتا اطرافیان شخص این نشانه ها را در دوران کودکی فرد بیمار یادآوری و بازگو میکنند. این دلیل وجود بیش فعالی در بزرگسال از کودکی تا کنون بوده که هرگز تشخیص داده نشده است. نقل قول های قدیمی بستگان و والدین می تواند مشکلات دوران کودکی مانند تمرکز ضعیف و تکانشگری را در فرد یادآور سازد.

۱۲ – نتایج آزمایشات ADHD روانشناختی یکی دیگر از علائم بیش فعالی در بزرگسالان می باشد.
در طی ارزیابی برای ADHD ، برخی از متخصصان روان درمانگر، از آزمایشات عصب روانشناختی استفاده می کنند. این موارد می تواند شامل تست های به موقع و رایانه ای باشد که مهارت های توجه و حل مسئله را اندازه می گیرند. آزمایش عصب روانشناختی برای تشخیص لازم نیست، اما می تواند نحوه تأثیر علائم بیش فعالی بزرگسالان را روشن کند. همچنین می تواند اختلالاتی دیگر مانند وجود اختلالات یادگیری را در فرد بزرگسال کشف کند.

۱۳- وسواس نیز از علایم بیش فعالی در بزرگسالان می باشد.
کنار آمدن با علائم بیش فعالی بزرگسالان برای اطرافیان او بسیار سخت و نا امید کننده است. بسیاری از بزرگسالان مبتلا به ADHD با افسردگی ، اضطراب یا اختلال وسواس دست و پنجه نرم می کنند. همچنین احتمال سیگار کشیدن یا مصرف مواد مخدر در آنان بیشتر است.

دیدگاه ها بسته شده است